Perfekt for et godt familieliv

– Skulle vi først slå oss til ro en plass, så måtte det være et sted der vi viste det var noe å gjøre for ungene.

Det sier den unge familiemoren Anne-Marie Danielsen. Her er det gode og trygge omgivelser, med lite trafikk. Høkneslia er rett og slett en rolig plass å bo, med mange barnefamilier.

Nabolaget rundt Oldtidsveien har en idyllisk atmosfære med barn som leker i hager og gatelangs, og den eneste trafikken er familiebiler som rolig turer inn og ut av sine egne innkjørsler. Danielsen bor i et moderne hus sammen med samboer og deres døtre.

Alt i nærheten

– Vi har både barneskole og videregående skole rett i nærheten. Man trenger ikke gå lengre enn 10 minutter så har vi idrettshall.

Der ifra så er også ungdomskolen, svømmehallen og treningssenteret like i nærheten. Dagligvarebutikkene kan nåes på under fem minutter i bil.

– Og ikke minst så er det masse fint turterreng rett i bakgården, legger Danielsen til, mens hun nikker mot skogen like ved og ler.

Godt miljø

Oldtidsveien har panoramautsikt mot Namsen og Spillum, som går godt med roen og den friske luften. Familiemoren forteller at naboene fort utvikler et felles samhold.

– Miljøet er veldig avslappet. Siden barna er ute og leker med hverandre, blir det fort et alle-kjenner-alle-samfunn der alle er på hils. Utendørs blir en naturlig møteplass for både store og små.

Med så mange nabobarn og kun et steinkast mellom hver trampoline, så skal det godt gjøres for de minste å kjede seg.

Rom for flere

– Dette er et veldig fint nabolag, som egner seg kjempegodt for barnefamilier. Og det er absolutt rom for flere, fastslår Danielsen.