Snart klart for tomtesalg i Høkneslia

Endelig fortsetter utbyggingen i Høkneslia. Nå skal siste del av reguleringsplanen godkjennes før tomtesalget settes i gang

– Det begynte med en reguleringsplan med 142 enheter som vi kalte Høkneslia, og 30 av disse ble satt opp i byggetrinn én. Nå skal de resterende 112 enhetene omreguleres og godkjennes av kommunestyret i mai, før tomtene legges ut for salg, sier Ivar Andreas Asbøll i Høknes Eiendom.

Etter det går det slag i slag. I følge Asbøll er interessen for tomtene stor.

– I første omgang er det de syv eneboligtomtene øverst i Oldtidsveien som legges ut, og de skal forhåpentligvis gå greit å selge, mener han.

Fra Oldtidsveien vil man få kort vei til barnehage, skoler og idrettsanlegg. Man vil få panoramautsikt over Namsos, Namsen, Spillum og Hemna. Samtidig vil man kunne gå rett fra huset og inn i skogen som leder til Høknesfjellet og Bymarka. Nærmere naturen kommer man nesten ikke så sentralt.

Barnevennlig boligfelt

Høkneslia er et barnevennlig område, og i Jernalderveien, som ligger nedenfor Oldtidsveien, bor det hele 30 barn.

– Vi har markedstilpasset reguleringsplanen bedre i forhold til det folk, spesielt småbarnsfamilier, i Namsos ønsker. Vi har særlig tatt stilling til at de nye eneboligene skal ha større utearealer. Det skal iallfall være plass til en trampoline i hagen, ler Asbøll.

Foruten hager å leke i, vil barna også med tiden få egen lekeplass i Høkneslia. I følge utbyggerne, blir lekeplassen på den fineste tomta av dem alle. Der må det nemlig være flatt, og siden Høkneslia er en skrå helling, var det ikke mange tomter som egnet seg.

Mange muligheter

Når Oldtidsveien er bygd ut, vil arbeidet fortsette østover. Her vil det i følge Asbøll bli mange forskjellige boliger.

– Øverst i planen er det noen eneboligtomter, videre nedover er det lagt opp til både eneboliger, flermannsboliger og leiligheter. Det blir et veldig variert tilbud, alt etter hva man ønsker.

Asbøll forteller videre at når tomta er sikret, så kan man sette opp hvilket hus man vil.

– Det vil også være åpent for utbyggere eller husfirma å kjøpe tomter, og da kan de legge føringer på bestemte hustyper.

Går du med en drøm om et bestemt hus, kan det altså lønne seg å være frampå.

– Bare husk at hele området er sørvendt, så man kan bli plaget med mye sol, sier Asbøll med et glimt i øyet.